čtvrtek 9. srpna 2012

Dneska jsem poprvé Khadíla

Nedávno jsem psala o Lush hennách Les cacas a také o hennách Khadí. Poté, co jsem srovnala cenu za barvení, složení a další parametry, tak jsem byla rozhodnutá vyzkoušet Khadí. Pořídila jsem si, tak jak jsem byla zvyklá, hnědou a něco do zrzočervena na konečky. Konkrétně tmavě hnědou a směsku henna & amla & jatropha. Za cenu podle eshopu 2x158Kč.


Škoda, že můj foťák požvýkal barvy, ty krabičky jsou ve skutečnosti hezčí. Z jedné strany mají německé nápisy, z druhé anglické. Na boku je nalepený velký štitek s informacemi v češtině.


Vše jsme si přečetli a jsme zvědavý, co je uvnitř.



Objevili jsme zelený zatavený pytlík s hennou, instrukce v češtině, informace v němčině, jednorázové rukavice a igelitovou čepici. Ta mě neskutečně potěšila, protože jinak jsem vždycky motala na hlavu igelitové tašky. Třeba takové ty z Tesca co bývaly zadarmo a teď už stojí korunu.
Instrukce přečtené, vše pochopené a jdeme na to!


Použila jsem cca 3/4 hnědé a 1/4 červené směsi. Na poslední fotce je vidět, že jsem přidávala do červené směsi skořici a hřebíček, do hnědé kafe a sůl. Snažila jsem se vychytat poměr vody a prášku tak, aby mi vznikla krásná konzistentní pasta. U hnědé to bylo hned, s červenou jsem chvilku bojovala. Teď vím, že se nemusím bát, ono to nějak dopadne :) Lila jsem vodu od oka přímo z konvice. Do hnědé tak teplou, abych v ní udržela chvilinku prst, pak jsem dala vodu v konvici přihřát, hnědou pastu jsem mezitím smíchala. A horkou vodu jsem potom nalila do červené směsi a také smíchala. A šup šup na zahradu a patlat na vlásky.


Hodina utekla jako voda a já můžu jít smývat. Musim říct, že se mi smývá mnohem lépe, než Lushí henna. Vždycky jsem v ní totiž měla takové drobečky, nikdy ne takovou tu hladkou kašičku, které se mi povedla s Khadí bez problémů. A takovou zelenou barvičku jako jsem měla vodu při smývání, tu by mi mohli závidět i vojáci! Krása, zatím jsem nadšená. A mám hroznou radost, téměř necítím to, co mi vadilo na Lushí henně, takový ten typický zápach (vůně?). Tady je cítit jen zlehounka, takže skvělé, skvělé, skvělé!

Tak, smyto, ručníkem vysušeno a jejeje! Ono ta hnědá, ona je taková... tmavší. Zatím jsou vlásky ještě vlhké, ale spíš je to do černa než do hněda. Chichi, no jsem zvědavá, až to uschne. Mezitím co mi vlásky schnou přemýšlím, jak je to vlastně s tou cenou. Tohle barvení mě vyšlo nakonec na těch 158Kč, což se už docela blíží Lushí henně, rozhodně ten cenový rozdíl není tak veliký, jak jsem očekávala.


Jak je vidět, ta tmavá hnědá je opravdu tmavá, trošku jsem byla šokovaná, ale ono se mi to nakonec dost líbí, krásně to překrylo tu mojí myší zelenošedohnědou. A tím, že mám konečky jiné, tak to působí (podle mě) dobře. Je to docela dobře vidět na následující srovnávací fotce, ač můj foťák dost zkresluje:


Plus: Nesmrdí, krásně se tvoří kašička, žádné drobečky, bez problémů se smývá
Mínus: Spotřebovala jsem vlastně jedno celé balení, víc než jsem očekávala
Hodnocení: Jednoznačně u mě vede před Lush hennou, budu uvažovat nad experimentováním s dalšíma odstínama a už jsem házela očkem i po šamponech :)

Hezký den
Vaše Bru <3


5 komentářů:

  1. Máte pěkný trávník. ;) H.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za vyčerpávající info !!! Jdu do toho. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné, a prosím vás to jste na střídačku nanášela z jedné a z druhé misky? Nebála jste se, že to budete mít různobarevné?

    OdpovědětVymazat