sobota 4. srpna 2012

Souboj Lush Les cacas a Khadí henny

Zdravím,
v tomto článku se pokusím srovnat přírodní barvy na vlasy od firmy Lush a Khadí. Spoustu informací se můžete dočíst na serveru dlouhé vlasy. A abych jen nepapouškovala to, co již bylo jinde řečeno, mrknu se na přírodní barvy z jiného úhlu. Pod drobnohled si vezmu hlavně složení a pak také cenu, velikost balení a potřebné množství. Z toho se dá vykalkulovat přibližná cena jednoho barvení. Lushím Les cacas jsem byla věrná dlouhou dobu, ale právě přecházím na Khadí. Určitě o nich ještě uslyšíte.



Aby to bylo fér, pokusila jsem se přiřadit jednotlivé nabízené odstíny k sobě.

1
LUSH NOIR
KHÁDÍ ČERNÁ
Složení
Indigofera tinctoria (indigovník), Theobroma cacao seed butter (kakaové máslo), Lawsonia inermis extract (červená hena), Chondurus crispus powder (prášek z puchratky kadeřavé)Eugenia caryophyllus bud oil (hřebíčková silice)Citral, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Limonene, Linalool, Parfum 
Indigofera tinctoria (indigovník), Lawsonia inermis (červená henna), Emblica officinalis (amla)
Cena
355Kč
158Kč
Balení
325g, kostky

100g, prášek
Potřebné množství
Na vlasy po ramena: 1-2 kostky
Na vlasy do půli zad: 3-4 kostky
Na vlasy po ramena: 1/3 – 1/2 balení
Na vlasy do půli zad: 2/3 balení

Jak je vidět, tak Lush přidává do Noir docela hodně "navíc" ingrediencí. Podtržené složky jsou přirozenou součástí rostlinných silic. Základ ale mají obě přírodní barvy stejné, indigovník a červenou hennu. V Khadí barvě můžeme předpokládat více červené henny než v Lushi. 


2
LUSH BRUN
KHÁDÍ OŘECHOVĚ HNĚDÁ
Složení
Theobroma cacao seed butter (kakaové máslo), Indigofera tinctoria (indigovník), Lawsonia dermis extract (červená hena), Coffea arabica seed powder (mletá káva), Urtica diocia Lea powder (prášek z kopřivy), Chondrus crispus powder (prášek z puchratky kadeřavé), Eugenia caryophyllus bud oil (hřebíčková silice) Citral, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Limonene, Linalool, Parfum 
Indigofera tinctoria (indigo), Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Azadirachta indica (neem)
Cena
355Kč
158Kč
Balení
325g, kostky


100g, prášek
 
Potřebné množství
Na vlasy po ramena: 1-2 kostky
Na vlasy do půli zad: 3-4 kostky
Na vlasy po ramena: 1/3 – 1/2 balení
Na vlasy do půli zad: 2/3 balení
Opět shodné pouze základní složky - indigo a červená henna. V Lushi je na prvním místě kakaové máslo, takže můžeme počítat s tím, že Brun bude oproti Khádí Ořechově hnědé výživná. Amla, bhringaraj i neem jsou rostlinného původu. Na konci článku přiložím obrázky, abychom si to lépe představili. Taktéž řada "navíc" ingrediencí v Lushí henně je rostlinného původu. Podtržené složky jsou přirozenou součástí rostlinných silic. 


3
LUSH MARRON
KHÁDÍ HENNA&AMLA&JATROPHA
Složení
Lawsonia dermis extract (červená hena), Theobroma cacao seed butter (kakaové máslo), Indigofera tinctoria (indigovník), Coffea arabica seed powder (mletá káva),Citrus medica limonum juice (čerstvá šťáva z bio citronů) Chondrus crispus powder (prášek z puchratky kadeřavé), Eugenia caryophyllus bud oil (hřebíčková silice) Citral, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Limonene, Linalool, Parfum 
Lawsonia inermis (henna), Emblica officinalis (amla), Eclipta alba (bhringaraj), Monniera bacopa (brahmi),  Acacia concinna (shikakai), Terminalia chebula (harad), Terminalia bellirica roxb. (vibhitaki), Glandulifera jatropha (jatropha), Azadirachta indica (neem)
Cena
355Kč
158Kč
Balení
325g, kostky

100g, prášek
 
Potřebné množství
Na vlasy po ramena: 1-2 kostky
Na vlasy do půli zad: 3-4 kostky
Na vlasy po ramena: 1/3 – 1/2 balení
Na vlasy do půli zad: 2/3 balení
Tady se nám to liší teda parádně. Základní je už jen pouze čistá henna, která je na prvním místě. Lush vyměnil kopřivu za čerstvý citronový džus, ten dodá sílu červené barvě. Khádí přidalo hromadu dalších ingrediencí, vše ovšem opět přírodní. 


4
LUSH ROUGE
KHÁDÍ ČISTÁ HENNA
Složení
Lawsonia dermis extract (červená hena), Theobroma cacao seed butter (kakaové máslo), Citrus medica limonum juice (čerstvá šťáva z bio citronů) Rosmarinus officinalis leaf powder (prášek z rozmarýnu), Eugenia caryophyllus bud oil (hřebíčková silice) Citral, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Limonene, Linalool, Parfum 
Lawsonia inermis (henna)
Cena
355Kč
158Kč
Balení
325g, kostky

100g, prášek
 
Potřebné množství
Na vlasy po ramena: 1-2 kostky
Na vlasy do půli zad: 3-4 kostky
Na vlasy po ramena: 1/3 – 1/2 balení
Na vlasy do půli zad: 2/3 balení
Naše nejčervenější varianta se také dost liší. Khadí používá jen a pouze čistou červenou hennu, kdežto Lush se drží svých stálic. Místo kafe a kopřiv tu máme citronový džus a rozmarýnový prášek, jinak beze změny. 


Z výše uvedeného se dá usoudit, že Lushí henny budou jednoznačně více výživné, díky přidanému kakaovému máslu v nemalém množství. Kdežto Khadí heny sází na jistotu a nabízejí i čistou červenou (a i čistou černou) hennu, bez jakýchkoliv dalších ingrediencí. Obě značky si zakládají na vysoké kvalitě svých produktů a žádné fujky nenabízejí. 
Když tak nějak od oka spočtu, kolik dám já, s vlasy dejme tomu do půli zad, za barvení, tak Lush mě vyjde asi na 200Kč, Khádí na 100Kč. A to už je docela znatelný rozdíl. 
Do každé henny si můžeme přidat hromadu ingrediencí dle vlastního uvážení a tak mě napadlo, že by bylo přehledné je mít shrnuté na jednom místě:
  • káva - hnědé a další tmavé odstíny, kofein prý působí příznivě na vlas i pokožku
  • rozmarýn - lesk a vůně
  • citrón - podpora červených odstínů, lesk
  • pomerančová a jiná šťáva - lesk, henna lépe působí a měla by i déle vydržet
  • hřebíček - vůně, hnědé odstíny
  • červená paprika - červené a zrz odstíny
  • olivový olej/máslo/atp - výživa
  • heřmánek - zlatavé a další světlé odstíny
  • červené víno - červené odstíny
  • černý čaj - tmavé a hlavně černé odstíny
  • ovocný čaj - červené odstíny
  • skořice - vůně, zrz odstíny

Jak jsem slíbila, tady jen pro hrubou představu, co všechno do přírodních barev přidává Khadí, jak je vidět, asi se nemusíme bát nějakých fujek



Ač jsem milovníkem Lush, tak v tuhle chvíli vyhrávají Khadí barvy. 

Obrázky i informace jsou z oficiálních stránek Lushe i Khadí.

Co vy na to?
Vaše Bru <3

8 komentářů:

  1. Právě mám na hlavě Caca Noir a přemýšlím o koupi černé Khádí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že černá Khádí bude černější, než Lushí Noir ;)

      Vymazat
  2. Khadí mám právě vyzkoušenou a je opravdu moc super. Lush mě nějak nenadchl.

    OdpovědětVymazat
  3. Khadi je uplně nejlepší vyzkoušela jsem už ruzne henny , ale Khadí vede jak cenově tak v nanašeni , smrad není tak intenzivni , vlasy jsou leskle a vypadaji zdravě už bych jinou barvu nepoužila .

    OdpovědětVymazat
  4. waw prvý krát som ju vyskúšala a zafarbila mi aj šedivé vlasy ,odteraz používam iba túto.Mám tmavo hnedé vlasy a použila som orechovo hnedú a s výsledkom som veľmi spokojná.

    OdpovědětVymazat
  5. Khadi je opravdu nejlepší hena, nejlépe chytá a kryje šediny, už jsem vyzkoušela snad všechny značky. Moje vlasy jsou mastnější, musím si je obden mýt a po barvení Lushem - brun jsem si je musela minimálně 3x umýt a ještě byly stále mastné a splihlé, kdežto po khadi si je nemusím mýt až 4 dny a vypadají pořád dobře. Myslím, že pro mastnější vlasy není Lush vhodný.

    OdpovědětVymazat
  6. u černých barev je to obráceně-lush se mi vymývá do mrkvové a ani hned po nabarvení není moc černá, prosvítá dooranžova a při postupném vymývání oranžoví a oranžoví. navíc lush přidává až moc pečujících složek-takže mým extra jemným vlasům nevyhovuje-zatíží je, plihnou, mastí se a černá prostě není černá... khadi je jednoznačně jedna z nejlepších henn, co jsem vyzkoušela-černá je černá, tmavé odstíny nemají odlesky ani se nevymývají dooranžova. jediným problémem je vysušování vlasů-vlasy po khadi henně působí suše, mrtvě a jsou bez lesku-až přijdu na přísadu, kterou ke khadi dát pro lesk jak blesk, ráda se k ní vrátím:-) teˇpoužívám přírodní five fives lamdu a taky dobrý:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak za mě khadi prozměnu zklamání, koupila jsem si amla&jathropa a odrosty vůbec nechytly, teď mám objednanou caca rouge od lush, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat