sobota 11. srpna 2012

Modeling v Čechách

Ahoj všem,
hned zkraje chci říct, že nejsem modelka, nebyla jsem a nikdy nebudu. Ani nic jako fotomodelka, ani prostě vůbec nic takového. Před foťákem jsem stála úmyslně asi třikrát v životě, TFP, nula vizáž, nic. Nejsem nikterak zainteresovaná. Prostě nic. Takže můj názor může být naprosto zcestný, mimo, nemusíte s ním souhlasit. Ale mám obrovskou potřebu ho sdělit.

Začnu tím, čemu se dneska říká fotomodeling. V albech na fejsbuku, na lidéčku, líbku a já nevím kde všude, kde jsou mladé slečny, se objevují ala umělecké fotografie. Občas něco na způsob glamour, co je ve skutečnosti nuda a v horším případě kýč. A pak takové to sexy "sicemijevidetazdokuchyne" a přitom mají v očích výraz "koukejsemijenomsem!". I porno mi občas připadá vkusnější. Většinou tato alba nesou název FOTOMODELING. Je potřeba říct, že fotomodeling jako takový u nás vůbec neexistuje. Není žádná agentura, nic oficiálního. Ano, ta agentura kde zaplatíte vstupní poplatek za registraci, pošlete jim pár samodomo fotek a oni je vystaví na svých stránkách, ano, takovou agenturu nepovažuji za seriózní. A s fotomodelingem to prostě nemá nic společného. Tak konečně přistaňte na zemi. To, že máte kámoše, nebo ho seženete přes fotopátračku, stoupnete si před foťák a házíte smyslně očima a špulíte rty, to z vás prostě fotomodelku nedělá. Nedělá!

Ale co mě rozčiluje ještě víc, než fotomodeling, tak je MODELING sám o sobě. Některé slečny zašly až tak daleko, že tyhle TFP fotky od kamaráda vystaví na facebook a další sociální sítě. A hodí je do složky modeling. A pak se podívají na Super.cz, otevřou Blesk a Spy a zjistí, že Mašlíková (Mesarošová, doplňte si sami...) má nový mega silikony a je to teď asi fakt děsně trendy. A tak zatouží po umělých balonech. Jenže je potřeba si uvědomit, že takováhle česká "modelka" je jen a pouze česká. Takhle prostě modelka nevypadá, takhle nevypadá ani modeling, tohle je prostě úplně mimo, zcestné, hnusné, trapné, nevkusné, vulgární. A nebo vám snad toto připadá hezké? 

Zdroj: www.aktualne.centrum.cz

Zdroj: www.aktualne.centrum.cz
Výraz "aha, teď se mám asi usmívat, hihi", prsa namáčknutá a vyvalená v něčem, co ... nechci být sprostá.... Ne, prostě tohle není modeling. Ukazují akorát, že je nutné jakkoliv vystavit prsa, to že prádlo není padnoucí, to nikoho nezajímá. Co pak ty dnešní holky mají dělat? Nedivím se, že člověk vidí, to co vidí, když mají za vzor toto.

Mám kamarádku, kterou v Čechách téměř nikdo nezná, rozhodně ne široká veřejnost. Její jméno je přitom skloňováno ve spojení s Kapským městem, Paříží, Tokiem, Londýnem, titulními stránkami časopisů Elle, Glamour, Vogue, přehlídkami pro Topshop, Prada, Cacharel, Haute Couture, D&G, Vivienne Westwood, Jakub Polanka, Christopher Kane. A ano, o tomhle je podle mého modeling. Ne mít silikonová prsa a zakrývat celulitidu na přehlídkách sukýnkou nebo šátečkem kolem boků.

Daniela Kocianová začínala v Čechách, velmi rychle si jí všimli za hranicemi a rozhodně nesedí doma na zadku. V zahraničí patří mezi nejžádanější české modelky. Má jednoduše perfektní postavu, dokonale zapamatovatelný obličej a úžasný výraz. 


Nebudu sem dávat víc fotek, kdo má zájem, vygooglí toho víc než dost. Tak co, vidíte ten rozdíl? 

1 komentář: