sobota 14. července 2012

Za vůní do Nice

Tak jsme se sladce vyspali z nedávné pohádkové procházky, ještě zasněně a rozespale sedím na posteli a otevírám průvodce. Dneska mám chuť na něco dobrého k jídlu, a to směřuje buď do Nice, nebo do Lyonu. Lyon je trochu z ruky, kdežto do Nice bych došla i pěšky. Hmmmm no dobře, pěšky zase ne, je to nějakých 20km. Pro zpestření programu se vydáme autem. Z auta toho sice člověk moc nevyfotí, ale něco by se našlo. Ano, prostě se mi líbily ty lampy. A dokonce ve stejné barvě mají po celém městě kola na půjčení.



Navigace nás táhne přes centrum města do nejstrategičtěji umístěného parkoviště. Nechápu, proč se v podzemních parkovištích jezdí v protisměru. A taky nechápu, proč to nemůžou trochu větrat. To mínus páté patro je fakt žůžo. Nicméně velká pochvala navigaci - zavedla nás na parkoviště Massena, které leží kousilínek od ulice Rue Massena. Zrychluje se mi tep, jsem trošku nervózní, kontroluju hodinky, foťák mám, možná se mi chce čůrat, měli bychom jít rychleji, jo ten parkovací lísteček nechme v autě, kontroluju hodinky.. .Achhh tady to je, to byl můj cíl, ach ano, ano, ano!


Krása, vůně, to je nepopsatelné, ta atmosféra, jéé ta prodavačka se na mě usmívá, koukejte jak je to barevné, vidíte to všichni?! Mám radost jak malé dítě. Ale čas plyne, je potřeba jít dál. Scházím uličkou dolu k moři. Nevím proč říkám vždycky dolu k moři, ono to tady ani moc tak dolu není, je to spíš doprava a rovně k moři a ne dolu. Dolu budeme chodit v jiném městě. A jezdit výtahem. Ale tady jdu pěkně po rovince k moři na hlavní procházkový Boulevard. Kýčovité pohledy - palma, pláž, moře, slunce - jsem koupila už v první trafice, tak to nemusím fotit. Spíš by mě zajímalo co to támhle je? Cirkusácká hlava na baráku, heleďte!

Ještě se otočím a támhle vzadu je něco moc slavnýho, už nevím co to je, asi ten super drahý hotel, je to na každém pohledu.



A ještě kasino a šup zpátky na nákupy.


Koukám, že tak jako pozdě vstávají a pozdě otevírají krámky, tak stejně brzy je zase zavírají. O to jsem radši že jsem stihla vidět to hlavní. Nějaké butiky, i když, občas by se dalo pochybovat, jestli to má vůbec s proslulou francouzskou elegancí něco společného. Jé hele, český Baťa!


A o kousek dál těžká konkurence Crocs, chichi. Nutno aspoň přes výlohu vyfotit cenu, určitě budou pak na eshopu levnější!


A už mi začíná docela kručet v bříšku, chtělo by to nějakou zapadlou malou restauraci v postranní uličce. Tak se procházím kolem velkých restaurací, drahých hotelů, až najdu, co jsem hledala. Na výběr jsou tři jídla, čtyři předkrmy a dva dezerty. Krom našeho stolu je obsazený ještě jeden, asi nějací místní. Další dva jsou prázdné. Ideální. Dávám si rybu s gratinovanou zeleninou a rýží. Ještě bylo na výběr nějaké hovězí a kachní prsíčka. Ryba je lehká, až bych řekla dietní. Dvojitá porce Mousse au Chocolat to napraví :)

Tak, už se setmělo, bude čas jít spát a s pohádkou pokračovat zase jindy. Jo a všimněte si, že ta šalina/tramvaj nemá kšandy!





Žádné komentáře:

Okomentovat