Potřebovala jsem:
- Kelímek čerstvé ricotty (250-300g)
- 2 čerstvá vejce
- Medu dle chuti
- Citrón
- Maliny a ostružiny (nebo jen jedno z toho, cca 150g)
- Lístkové těsto
- Remosku (nebo plech, pekáček, zapékací misku a troubu)
Ricottu jsem smíchala s vejci, asi by bylo vhodné směs šlehat, ale v mých podmínkách jsem byla ráda, že jsem našla vidličku, přidala jsem asi dvě lžíce medu, vymačkala půlku citronu a nastrouhala trošku kůry (pozor na chemické ošetření!), všechno poctivě smíchala a přidala misku malin a pár ostružin. Opatrně promíchala, abych maliny a ostružiny vidličkou nezmodrovala a směs jsem vylila do remosky vyložené pečícím papírem a lístkovým těstem. Okraje těsta jsem srolovala, aby zbytečně nepřečnívaly, remosku zapla a čekala. Po cca 45 minutách jsem remosku vypnula a tradáá, ricottový koláč je hotov :)
Recept není náročný na přípravu, nejdéle trvá pečení, které by ale v normální troubě trvalo kratší dobu (180° a cca 30min).
Inspirovala jsem se na gurmánka.cz
Ty spálené okraje jsou jen pečící papír naštěstí :) |
Žádné komentáře:
Okomentovat